Aasta ajakirjanik on Koit Brinkmann (fotod)

1706-aripaev 04. märts 2011, 20:41

Eesti Ajalehtede Liidu ajakirjanduspreemiate konkursi peaauhind „Aasta ajakirjaniku” tiitel tuli Äripäeva ajakirjanikule Koit Brinkmannile.

2010. aasta parima uudise kirjutas Kadri Jakobson Äripäevast, parima arvamusloo Aivar Hundimägi Äripäevast, parima olemusfoto tegi Andres Haabu Äripäevast ning Aasta Pressifoto autor on Äripäeva fotograaf Erik Prozes.

 

Koit Brinkmann sai Aasta ajakirjaniku tiitli 2010. aasta väljapaistva töö eest. Preemia suurus on 4473,82 eurot (neto) ning sellele lisaks sai Koit Brinkmann diplomi ja Kuldgraali kunstnike käsitööna valminud kullatud sule. 

Parima uudise preemia sai Kadri Jakobson töötukassa kahtlaseid hankeid käsitlenud artiklisarja eest, tuues avalikkuse ette huvide konflikti ja raha laristamise riigiasutuses.

2010. aasta parima arvamusloo kirjutas Aivar Hundimägi Äripäevas ja see kandis pealkirja „Miks ma ei kummarda mõne kodumaise ettevõtja ees?“. Aivar Hundimägi sai auhinnaks diplomi ja 639,12 euro (neto) suuruse preemia.

2010. aasta parima olemusloo auhinna sai Kirsti Vainküla Eesti Ekspressis ilmunud looga „Keegi ei mõistnud jalutut võitlejat“. Kirsti Vainküla sai auhinnaks diplomi ja 639,12 euro (neto) suuruse preemia.

Parima maakonnalehes ilmunud uudise auhinna sai Sakala ajakirjanik Hans Väre lugude seeriaga „Eesti euromündid pääsesid ebaseaduslikult välja“, „Münte on kadunud 11 800 euro jagu“ ja „Euromündid kadusid ühe mehe firmadest“. Hans Väre sai auhinnaks diplomi ja 319,56 eurot (neto).

Parima maakonnalehes ilmunud arvamuse kirjutas Marko Suurmägi, see ilmus Sakalas ja kandis pealkirja „Kohmakas puntratants tühjas majas“. Marko Suurmägi sai auhinnaks diplomi ja 319,56 eurot (neto).

Parima maakonnalehe olemusloo preemia läks Margus Haavale Sakalas ilmunud loo „Esimese presidendi viimne teekond kodumulda algas uskumatult“ eest. Margus Haav sai auhinnaks diplomi ja 319,56 eurot (neto).

2010. aasta parimad noored ajakirjanikud on Piret Lakson ja Laura Mallene, kes pälvisid auhinna Eesti Ekspressis 15. juulil ilmunud looga „Ansip ei võtnud meid vastu burkade tõttu“. Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlaste poolt väljapandud preemia suurus on 1000 eurot.

Koostöös Eesti pressifotograafide liidu, Nikoni ja Tallinn 2011-ga andis EALL 2010. aasta parima uudisfoto auhinna Äripäeva fotograafile Erik Prozesele. Võidu tõi foto sotsiaalminister Hanno Pevkurist vastakuti alltöövõtjatega, kellele ministeeriumi tellimusel valminud Pärnu lastekodu peatöövõtja jättis raha maksmata.

Parima olemusfoto auhinna võitis Äripäeva fotograaf Andres Haabu fotoga reklaamklipi „Vapruse kutse“ avalinastusel üksinda istuvast Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgema Sõjakooli ülemast major Vahur Murulaidist.

2010. aasta parima spordifoto tegi Õhtulehe fotograaf Joosep Martinson. Võidu tõi foto „Kümnesse“, kus Rauno Pikkor sooritab Nordix suusakrossi poolfinaalis võimsat õhulendu üle piirde otse fotograafi peale.

2010. aasta parima portreefoto tegi Nädalise fotograaf Siim Solman (lund lükkava traktoristi portree).

Kõik fotoauhindade võitjad said diplomi ja 639,12 euro (neto) suuruse preemia.

Ajalehtede kujunduskonkursil kogu kujunduse kategoorias tiraažiga üle 20 000 sai auhinna Eesti Ekspress. Samas kategoorias tiraažiga alla 20 000 võitis auhinna Lääne Elu.

Kujunduskonkursi uuenduse kategoorias sai auhinna Ärileht. Kujundusauhinnaks olid sel aastal raamitud A-3 suuruses kunstniku kujundatud diplomid.

Esimest korda andis EALL välja aasta parima lehereklaami auhinna, mille sai üle kahe külje lehtedes ilmunud Saku Rock´i reklaam „Metalli ka!“, mis ilmus eelmise aasta alguses. Reklaamiagentuur on Der Tank ja meediaagentuur Trendmark MediaCom.


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. March 2011, 17:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing