Euroopa pangaaktsiad on languses

Romet Kreek 29. märts 2011, 12:12

Euroopas käib täna aktsiahindade langus, kukuvad mitmed pankade aktsiad.

Itaalia suuruselt neljas pank Unione di Banche Italiane aktsia tegi kahe aasta suurima kukkumise, kuna pank plaanib pakkuda uusi aktsiaid. Aktsia hind kukkus 9,6 protsenti, 6,215 eurole. Commerzbanki aktsia hind langes kolm protsenti, 5,609 eurole. Itaalia suuruselt kolmanda panga Banco Popolare aktsia hind langes 5,8 protsenti, 2,124 eurole. Goldman Sachs kärpis selle panga aktsia hinnasihti.

Bloomberg kirjutas, et Euroopa pankade rahastamine on ohus seoses Basel III regulatsiooniga, mis võib jõustuda 2019. aastal. McKinsey analüüsi kohaselt vajavad Euroopa pangad kuni 2,3 triljonit eurot pikaajalist rahastamist. Kindlustusseltsid, keda nähakse sellise raha pakkujana, on vähem motiveeritud raha pakkuma, kuna neile jõustub regulatsioon solventsus II. USA pankade pikaajalise likviidsuse puudujäägiks on 2,2 triljonit eurot.

Itaalia aktsiaturg kukkus 1,3 protsenti. Valdavalt olid Euroopa suuremate aktisaturgude langusprotsentideks 0,1 kuni 0,3 protsenti, kuid Hollandi aktsiaturg tõusis 0,1 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. March 2011, 13:06
Otsi:

Ava täpsem otsing