ID-pilet loobub Swedbanki internetipanga lingist

Anne Oja 11. aprill 2011, 00:00

"Alates selle aasta 1. jaanuarist on Ühendatud Piletite internetikeskkond www.pilet.ee läbi teinud põhjaliku uuenduskuuri," selgitas Ühendatud Piletite ärivaldkonna juht Lennart Leht. "Ühe uuendusena oleme täiustanud ka senist sisselogimise loogikat, mille kohaselt on kasutajal lisaks internetipanga autentimisele võimalik ennast tuvastada ka e-posti, telefoni, mobiil-ID vahendusel ning osaliselt ka tehtud valik arvutis meelde jätta," lisas Leht.

Ta lisas, et statistiliste andmete järgi ostab ID-pileteid ligikaudu 300 000 inimest. 63% juhtudest tulevad nad piletimüügikeskkonda otse ning 37% protsenti jaguneb 124 erineva internetiviite vahel.

"Samas on internetipangas paikneva viite hoidmise ja nimetatud panga autentimise näol tegemist siiski märkimisväärse kuluga," põhjendas Leht pangalingist loobumist. Kui palju Ühendatud Piletite AS pangalingist loobumisega kokku hoiab, ei soostunud Leht konfidentsiaalsuskokkuleppele viidates avaldama.

Maksu- ja tolliametile ei tähenda viite hoidmine Swedbanki ja teiste kommertspankade internetipankades mingit kulu, vastas amet Äripäeva järelpärimisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing