Kahjum vähenes

Romet Kreek 11. aprill 2011, 16:12

Tallinki majandusaasta teise kvartali kahjum vähenes mulluselt 16,3 miljonilt 9,4 miljonile eurole, teatas ettevõte börsile.

Swedbank ootas ettevõttelt 9,9 miljoni eurot kahjumit, kuid LHV 1,8 miljoni eurost kasumit. LHV prognoosis käibekasvuks 22 protsenti ja käibeks 193,2 mln eurot. Swedbank ootas 14,4 protsendist käibekasvu 180,7 mln eurole. Tallinki käive kasvas 19 protsenti, 188,8 mln eurole.

Reisijate arv kasvas 23 protsenti, 1,999 mln reisijani. Kaubaveoühikute arv kasvas 19 protsenti, 64 407-le. Tallinki töötajate arv kasvas 50 võrra, 6570ni.

Kuigi kulude suurenemist on märgata tegevuse kõikides valdkondades, kirjutas ettevõte, oli müügitulude kasv siiski suurem kui kulude kasv kokku ning kontsern suutis parandada kasumlikkust. Enim avaldas tulemustele mõju kütusekulude suurenemine teises kvartalis 5,8 miljoni euro ehk 23% võrra eelmise majandusaasta sama perioodiga võrreldes. Teises kvartalis oli jätkuvalt kõrge rõhuasetus müügi ja marketingitegevuses, mille tulemusena suurenesid oodatult ka turustuskulud. Kontserni finantskulude, maksude, intresside, kulumi eelne kasum (EBITDA) oli 2010/2011 majandusaasta teises kvartalis 18,1 miljonit eurot, mis on 7.7 miljonit eurot ehk 74% suurem kui eelmise majandusaasta teises kvartalis. EBITDA marginaal paranes 7 protsendilt 10 protsendini.

Mahtude ja käibe kasv oli suurim Eesti-Rootsi ja Läti-Rootsi liinidel. Sarnaselt möödunud majandusaastale ei toimunud madalhooajal (jaanuar-veebruar) tegevust kahjumlikul Soome-Saksamaa liinil. Sel perioodil olid liinil opereerivad laevad hoolduses. Kontsern opereerib Soome-Saksamaa liinil 2011 aastal aprillist kuni augusti keskpaigani. Pärast kõrghooaega prahitakse laevad Superfast VII ja Superfast VIII Stena Line Ltd.-le vähemalt kolmeks aastaks.

Juhtkond tõi Kontserni strateegiasse sisse uue punkti –optimaalse laenukoormuse saavutamine, mis võimaldaks jätkusuutlikku dividendide maksmist. Kui senised strateegia punktid olid põhiosas kasumlikkusele suunatud, siis uus täiendus panustab rohkem aktsionäridele suunatud väärtustele. Juhtkonna nägemusel võiks Kontserni netovõla suhe EBITDA-sse olla 5 kordne või alla selle ning omakapitali suhe varadesse ligikaudu 40%.
Kontserni teise kvartali tulemused vastasid juhtkonna ootustele. Juhtkonna hinnangul on Kontserni 2010/2011 majandusaasta esimese 6 kuu tegevus olnud hea ning ettevõte liigub tulemuste paranemise suunal.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2011, 16:50
Otsi:

Ava täpsem otsing