Kummardus režissöör Antonionile

Signe Sillasoo 21. aprill 2011, 00:00

Kuni mai alguseni näeb kinos Sõprus Itaalia lavastaja Michelangelo Antonioni loomingu retrospektiivi. Michelangelo Antonioni kuulub itaalia kino eelmise, valdavalt neorealistliku, koolkonna absoluutsete tippude hulka.

Ent režissöör Michelangelo Antonioni ei ole oluline pelgalt itaalia režissöörina, ta on üks kinokunsti suurmeistreid. Tema filmid kirjeldavad modernse ajastu inimesi nii Euroopas kui ka Ameerikas.

Tõelise filmigurmaani maiuspalana linastuvad Antonioni filmipäevade ajal "Võõrandumise triloogia" kõik kolm osa: "L'Avventura" ehk "Seiklus", "L'Notte" ehk "Öö" ja "L'Eclisse" ehk "Varjutus". Need on filmid, mida paljud filmikriitikud on korduvalt nimetanud kõigi aegade parimateks filmideks.

Programmist ei puudu ka Antonioni filmograafias igas mõttes unikaalsel kohal olev "Deserto Rosso" ehk "Punane kõrb". Ekraanile jõuavad Monica Vitti, Alain Deloni, Marcello Mastroianni, Jeanne Moreau, Jack Nicholsoni jt osatäitmised.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing