RadioShacki koostöö T-Mobilega andis löögi kvartalitulemustele

Rait Rebane 25. aprill 2011, 21:44

Täna avaldas kvartalitulemused Ühendriikide elektroonikamüüja RadioShack. Esialgsest kõrgemate kulud ja ebaõnnestunud koostöö T-Mobile’ga andis löögi ka ettevõtte terve aasta kasumiväljavaatele.

Investorid võtsid raportit tõsiselt ning aktsia alustas päeva tugeva langusega.

Paljud analüütikud on kindlad, et RadioShacki koostöö T-Mobilega mõjub jaemüüja tulemustele negatiivselt. RadioShack, kes tänavu veebruaris süüdistas Deutsche Telekom AG T-Mobile USA-d lepingu rikkumises, teatas, et T-Mobile pakutavad tooted ning nende hinnad ei ole konkurentsivõimelised.

„RadioShack loobus AT&T ja Sprinti poolt pakutud suurtest kompensatsioonidest ning eelistas T-Mobilet, kuid see koostöö ei suju nii nagu ettevõtte juhtkond seda ootas,” teatas Reutersile RBC Capital Marketsi analüütik Scot Ciccarelli.

„RadioShacki ja T-Mobile arutlused edasisest koostööst on olnud edukad ning loodame probleemid lahendada,” teatas RadioShacki tulevane tegevjuht Jim Gooch, „kuid lõplik lahendus võib mõjutada  negatiivselt ettevõtte majandustulemustele.”

Jaemüüja alandas 2011. kasumiprognoosi aktsia kohta 1,9 dollarilt 1,8 dollarini.

Pärastlõunaks on RadioShacki aktsia kaotust vähendanud ning on võrreldes pühapäevase sulgemishinnaga kukkunud 0,44 protsenti 15,76 dollarini.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2011, 21:44
Otsi:

Ava täpsem otsing