Täna algab Euroopa Noortenädal  

Kaisa Gabral 15. mai 2011, 15:33

Pühapäeval algav Euroopa Noortenädal „Hüppa ellu tundmatus kohas!“ toob Eesti noorteni vabatahtlikuna tegutsemise võimalused bussituuri, noortekeskuste vabatahtlike nädalate ja eriprogrammiga Tallinnas.

Euroopa Noortenädala projektijuhi Maris Pajula sõnul võimaldab vabatahtlikuna tegutsemine saada noorel inimesel oma esimene töökogemus, proovida kätt uues valdkonnas ja laiendada silmaringi. „Euroopa Noortenädala tegevustega tutvustamegi noortele, milliseid vabatahtlikuna tegutsemise võimalusi nad kasutada saavad, näitame, mida on oma projektidega korda saatnud Eestis tegutsevad välisvabatahtlikud ja proovime kätt ka vabatahtliku tööga“, selgitas Pajula.

Euroopa Noortenädalale pannakse projektijuhi sõnul punkt Tallinnas toimuva flashmob´iga, millega muutuvad vabatahtlikud ja vabatahtlikkus nähtavaks ka linnapildis. „Flashmob on üks põnevamaid noortenädala raames aset leidvaid avalikke sündmusi, millest saab osa 21. mai pärastlõunal Tallinna tänavatel.“, lisas Pajula.

Euroopa Noortenädala raames toimuv Tallinna noortenädala avatakse pühapäeval,  15. mail Solarise keskuses suure batuudihüppevõistlusga  NIKE 6.0 BATUUDI BIG AIR 2011. 

16. – 20. maini toimuva bussituuriga viivad programmi Euroopa Noored toel Eestis vabatahtlikku tööd tegevad välisvabatahtlikud vabatahtlikuna tegutsemise võimalused, erinevad õpitoad ja aktsioonid Põlva, Siimusti, Jõhvi, Kiviõli, Noarootsi ja Rapla noorteni. Nt Noarootsis korraldatakse vabatahtlikkust käsitlev foorumteatri etendus ning Siimustis rajatakse üheskoos vabatahtliku tööna ürdipeenraid.

Noortekeskused üle Eesti korraldavad vabatahtlike nädalaid, pakkudes noortele infot vabatahtliku tegevuse võimaluste kohta, korraldades erinevaid aktsioone, näitusi, õpitubasid, koolitusi, kohtumisõhtuid jne. 

Euroopa Noortenädala raames läbi viidav Tallinna Noortenädal pakub mitmekesist programmi Tallinnas elavatele noortele.

15.-21. maini tähistatakse juba viiendat korda Euroopa Noortenädalat nii Euroopa Komisjoni eestvõttel kui ka Euroopa riikides eraldi. Selle aasta Euroopa Noortenädala teemadeks on Euroopa Komisjoni algatus „Noorte liikuvus”, Euroopa Liidu noortestrateegia ja programm Euroopa Noored. Eestis keskendutakse vabatahtliku tegevuse tutvustamisele.

Belgias toimuval Euroopa noorteauhindade tseremoonial autasustatakse programmi Euroopa Noored silmapaistvaid Euroopa vabatahtliku teenistuse projekte. Eestit esindab Estonian UNESCO Youth Association´i projekt „Faces without Masks“, mille raames aitasid kolm Eesti vabatahtlikku Makedoonias teatrifestivali korraldada.

Euroopa Noortenädala „Hüppa ellu tundmatus kohas!“ tegevusi koordineerib Eestis SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo koostöös Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse, Noortevahetuse Arengu Ühingu

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2011, 15:34
Otsi:

Ava täpsem otsing