Euro tõstis kaardimaksete arvu

Alyona Stadnik 18. mai 2011, 00:00

Kliendid on hakanud ka väiksemaid oste tegema kaardiga, samuti on kasvanud inimeste säästud.

"Märkasime kohe pärast euro kasutuselevõttu, et inimesed kasutavad pangakaarti rohkem kui kunagi varem," rääkis Ilisson eilsel pressikonverentsil. Kaardimaksetehingute summa on aastases võrdluses (jaanuar-aprill) kasvanud 15,4 protsendi võrra. "Kaardimaksete arv sama perioodi võrdluses on isegi üle viiendiku võrra suurem ehk kliendid on hakanud väiksemaid oste kaardiga tegema," sõnas Ilisson.

Pangakontorites tehtud sularahatehingute (valuutavahetus ja sularaha sissemaksed) arv on kuuendiku võrra väiksem kui aasta tagasi sama ajal. "See tähendab, et inimesed otsivad uusi kanaleid ja meetodeid, kuidas teha oma toimingud efektiivsemalt. Siin on ka turvalisuse aspekt, sest kaardimaksed on turvalisemad," lausus Ilisson.

Ratsionaalsemat finantskäitumist näitab ka säästude kasvamine. "Eraisikute säästud on kasvanud esimese kolme kuuga ligi 4 protsenti. Siin on mõju euro tulekul, sest jaanuaris olid inimesed ettevaatlikumad ning teisest küljest oli ka teada, et hinnad tõusevad, sest sellel teemal spekuleeriti palju," rääkis Ilisson.

Kuna tööpuudus on vähenenud tagasihoidlikult, siis inimesed on väga ettevaatlikud eluasemeotsuste tegemisel. "Tarbijakindlus ei ole hakanud veel kasvama, mis annaks optimismile alust," märkis Ilisson.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. December 2011, 17:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing