Allianzi juht hoiatab Kreeka kriisi eest

Sirje Rank 23. mai 2011, 16:47

Euroopa suurima kindlustusfirma Allianz juht Michael Diekmann hoiatas, et Euroopa riigid ei sunniks Kreekale täiendavat abi keelates riiki pankrotti.

„Euroopa peab oma nõrgemaid riike aitama. Kreeka pankroti tagajärjed oleksid kontrollimatud,“ ütles Diekmann Saksa päevalehele Bild.

„Mis siis saab, kui kõik kreeklased hakkaksid oma säästusid pankadest välja võtma? Pangad tuleks kinni panna – kontrollimatult kannataks ka mitmed muud piirkonnad ja finantsasutused,“ vahendas The Economic Times.

Investorid ootavad juunit, mil Euroopa Komisjon, IMF ja Euroopa Keskpank avaldavad oma hinnangu Kreeka maksevõime kohta, enne kui otsustatakse järjekordse 12 miljardi euro suuruse abilaenu väljamaksmine Kreeka valitsusele.

Allianzi juhi hinnangul ei aita Kreekat üksi võlgade saneerimine. Riik vajaks „Marshalli plaani“. „Kreekale on vaja industrialiseerimise plaani, omamoodi Marshalli plaani. Riiki tuleks üle viia Euroopa töökohti ja tootmist,“ ütles Diekmann.

Allianz omab Kreeka võlakirju 1,3 miljardi euro väärtuses, mis moodustab kindlustusfirma fikseeritud tuluga portfellist 0,3%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2011, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing