Romet Kreek • 25. mai 2011 kell 6:17

Aktsiad langesid Aasias

Aasia aktsiaturgudel käib täna langus, kuna kardetakse, et ettevõtete kasumikasvuga on lood kehvad.

MSCI Aasia ettevõtete kasumid vähenesid eelmisel kvartalil 11 protsenti, mis on esimene langus vähemalt kuue kvartali arvestuses, kirjutas Bloomberg. Jaapan tegi täna teatavaks esimese väliskaubandusdefitsiidi 31 aasta jooksul. Selle põhjus oli ekspordi allakäik. Kardetakse ka seda, et Euroopa võlakriis laieneb, kuna poliitikategijad ei suuda jõuda üksmeelele, kuidas Kreeka kriisi lahendada.

Jaapan aktsiaturg vajus 0,5 protsenti. Üle 0,5 protsendi on langenud Hongkong, Hiina, Korea, Austraalia, India, Singapur ja Filipiinid. Vietnami aktsiaturg kukkus neli protsenti, Laos 2,9 protsenti. Vastassuunas liikusid Mongoolia (+0,1 protsenti), Malaisia (tõus 0,2 protsenti), Sri Lanka (tõus 0,2 protsenti) ja Pakistan (+0,1 protsenti).

Euro langes nii dollari kui jeeni vastu 0,3 protsenti.

„Turgudel on vana ütlus – müü maikuus ja mine börsilt eemale – mõningal määral on see toimunud viimase paari päeva jooksul,“ ütles Carret Asset Managementi tegevdirektor Donald Gimbel. „Üha enam kandub fookus Euroopale. Inimesed hakkavad vaikselt närvi minema.“

Hetkel kuum