Estonian Airi uus juht: keeran uue lehekülje

Jaana Pikalev 02. juuni 2011, 00:00

"Teros leidsime otsitud rahvusvahelist lennunduskogemust omava tegevjuhi, kellel on ärivaistu ja strateegilist mõtlemist," kommenteeris Soome majanduslehele Kauppalehti uue tegevjuhi valikut ettevõtte nõukogu esimees Joakim Helenius.

Taskila ütles ajalehele, et tema plaan on arendada sihtkohtade valikut, lisades otselende Eestist.

Logistikauudised kohtus lennufirma uue presidendiga Estonian Airi kontoris, et uurida, kuidas Taskila üldse Eestisse sattus ja millised on tema tegevusplaanid uues ametis.

Taskila kutsusid Eesti lennufirmat juhtima peakütid. Kuna Estonian Airi olukord on praegu keeruline, tehti uue presidendi sõnul talle väga ahvatlev pakkumine, mille ta ka vastu võttis. "airBalticust lahkusingi seetõttu, et mulle anti hea võimalus hakata juhtima Estonian Airi, millega saan alustada täiesti puhtalt lehelt," ütles Taskila.

Hea pakkumine Estonian Airilt. Taskila on varem olnud seotud väga mitme suure lennufirmaga. Küsisin, kas tal on varem ka unistanud Estonian Airi juhiks saada. "Mul on alati olnud unistus saada lennufirma tegevjuhiks. Ma olen varem ka mõnest pakkumisest loobunud, aga see (Estonian Airi presidenti koht - toim) oli minu jaoks hea pakkumine," sõnas ta.

Ta ütles, et on ammu otsinud kohta, kuhu perega elama asuda, ning on veendunud, et Eesti on selleks sobiv koht.

Taskila vabandas, et tema eesti keele sõnavara ei ole veel suur, kuid alates selle nädala algusest on ta aktiivselt eesti keelt õppima asunud ja kuulab seda õppekassettidelt.

Esimene asi, mille uus president ette võtab, on uus strateegia. Seoses sellega avalikustas ettevõte eile ka uue kampaania "Minu Estonian Air", milles nad tahavad saada võimalikult palju tagasisidet nii lennufirma klientidelt kui ka partneritelt.

"Strateegiast ma veel konkreetselt rääkida ei saa, sest seda hakkan alles välja töötama. Tagasiside, mis meile antakse, on üks oluline alus, millele strateegia väljatöötamises toetuda tahan," rääkis Taskila. Ühes on ta aga kindel - Estonian Air on väike firma ning edukuse nimel peab firma suuremaks kasvama. "Seda me veel ei tea, kas kasvame suuremaks sihtkohtade arvu suurendamise või millegi muu toel, aga kasvueesmärgi oleme endale seadnud," rõhutas Taskila.

Tegutseda tuleb mõistlikult. "Estonian Air väljus tugevana ajaloo suurimast kriisist, mis mõjutas kogu lennundust, ja on heal positsioonil äri laiendamiseks. Me alustame liinivõrgustiku arendamisega, et pakkuda senisest rohkem otseühendusi Eestist ja Eestisse. Et olla oma tegevuses edukad, peame saama paremateks kuulajateks ja tegutsema mõistlikult, et hoida tasakaalu ootuste ja võimaluste vahel," selgitas Taskila.

Järgmisel kolmapäeval teeb Taskila Estonian Airi lähematest plaanidest ettekande. "Olge valvel, võib-olla saame juba järgmisel nädalal teatada positiivseid uudiseid näiteks uute sihtkohtade kohta," vihjas Taskila.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing