Rootsi toiduspets: Eestis on huvitav toidukultuur

Kadri Bank 08. juuni 2011, 20:41

Rootsi ajalehe Dagens Industri toiduajakirjanik ja kokk Jens Linder kirjutab, et Eesti restoranide tase läheb aina üles ja turgudelt leiab huvitavaid toidukaupu.

„Kummalisel kombel ei teata veel seda, et Eestis on huvitav toidukultuur ja palju häid restorane, eriti gurmee tasemel," kirjutab Linder. "Ma olen seal käinud viimaste aastate jooksul mitmel korral ja kvaliteet läheb seal aina üles. Peale selle muutub stiil kodusemaks ja autentsemaks.“

Linder leiab, et paljud tipprestoranid võivad pakkuda Stockholmi parimatele söögikohtadele korralikku konkurentsi. „Seepärast on kahju, et näiteks Michelini Guide ei käi hindamas Baltikumi. Võimalik, et neid kummitavad vanad eelarvamused. Nõukogude liidu ajal ei olnud ju gastronoomia Baltikumis heal tasemel – pehmelt öeldes.“

Linder osales žüriiliikmena hiljuti 50 Eesti parimat restorani väljavalimisel ja tutvustab rootslastele tulemusi: „Aasta võitja on Alexander, maitsekas ja põnev mõisarestoran Muhu saarel. Teised tipptasemel kohad on Tšaikovski, Telegraafi hotelli restoran, minimalistlik restoran Ö ja eksklusiivne fantaasiarikas Bordoo.
Hinde poolest veidi allpool on Chedi – moderne, minimalistlik ja kõrgklassiline Hiina söögikoht.“

Ta märgib ka, et Tallinnas on samuti palju turge, kus talle käia meeldib, teiste seas keskturg, Nõmme turg ja uus Sadama turg. "Seal leidub häid importkaupu, kuid eelkõige toiduaineid nagu suitsujuust, marineeritud kala, suur valik lihatooteid ja nii hapukapsast kui ka muid huvitavaid hoidiseid."

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2011, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing