Apple jaemüügijuht vahetab töökohta

Ergo Sõõru 14. juuni 2011, 22:13

Apple jaemüügijuht Ron Johnson asub tööle kaubamajade keti J.C. Penney Co Inc tegevjuhi ametikohale.

Ron Johnson on hetkel Apple'i asepresident jaemüügi alal. Johnson võtab Penney juhtimisohjad praeguselt tegevjuhilt Myron Ullmanilt üle alles 1. novembril. Ullman, kes on olnud Penney tegevjuht alates 2004. aastast asub juhatuse esimehe kohale.

Muudatused J.C. Penney kaubandusketi juhtkonnas toimub tänu miljardärist investori William Ackman'i investeerimisfondi Pershing Square Capital Management  pärast. SCM'ist sai Penney suurim aktsionär oktoobris, kui omandati 16,5 % Penney aktsiatest.

"Tundub, et Penney juhtkond arvab, et traditsioonilise jaemüügi arendamine ei too lahendust Penney probleemidele. Nad ootasid ilmselt juba ammu sellist inimest nagu Ackman, kes teeks ettevõtte juhtkonnas suuri muudatusi," ütles Paul Swinand (Morningstar'i analüütik)

Penney turuväärtus peale uudise avalikustamist tõusis üle 1 miljardi dollari ja aktsia hind tõusis 5,22 dollarit 35,33 dollari tasemele. Apple'i aktsia on tõusnud täna 1,4 protsenti.

Penney külastajatele mõjus majandussurutis rohkem kui Penney konkurendi Macy'ise külastajatele ja sellepärast ei ole Penney majandussurutisest veel piisavalt hästi toibunud. Müük on Penney's paranenud aga on endiselt alla 2008. aasta tulemuste.

Penney on varem proovinud turule tulla internetikaubandusega, kuid see on ebaõnnestunud. Penney aktsionärid usuvad, et Apple'i jaemüügijuhi palkamine ettevõtte tegevjuhi kohale aitab kiirendada internetiturule tuleku protsessi.

Ron Johnson asus Apple'is tööle 2000. aastal ja ta on aidanud avada enam kui 300 Apple'i toodete poodi. Lisaks sellele on ta andnud oma panuse Apple'i toodete müügi suurendamisele.

Kogemus, mis Ron Johnsoni toob Apple'st ja varasemast töökohast Target Corp'ist uude ametisse määramisel peaks aitama muuta Penney külastajate jaoks uuenduslikumaks.

"Nad proovivad saada odavaks nišši poeks, mis ei oleks tavapärane koduperenaiste kauplus," ütles Wall Streeti analüütik Brian Sozzi.

Penney aktsiad olid langenud 26,6 protsenti alates maikuu keskelt kuni eilse sulgemishinnani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. June 2011, 12:10
Otsi:

Ava täpsem otsing