Pankade Kaardikeskuse omanik tõkestab Tavidi Taani äri

Meelis Mandel 17. juuni 2011, 12:18

Hiljuti Taani turul kulda müüma hakanud Tavid on põrganud uuele takistusele - Pankade Kaardikeskuse omanik NETS nõuab Tavidilt ligi 70 000 eurost deposiiti.

"Me oleme seni kaubelnud kullaga ainult internetis ja jõudnud kasumi piirile aprillis," lausus Tavidi Taani äri juhtiv Ott Karolin uudiskirjale. Suurim üksikmüük on olnud 4 kilo kulda.

"Oleme püüdnud NETSilt saada selgitust, miks see summa nii suur on, kuid meile vastati vaid, et see on ettevõtte poliitika ja rohkem selgitusi pole antud," märkis Karolin. Tema sõnul ei ole NETSile ka kedagi teist eelistada, kuna tegemist on monopoliga.

NETSi esindaja Michael Juul Rugaard kinnitas deposiidi küsimist ja lisas, et otsus langetati peale firma ja selle tegevuse põhjalikku hindamist. "Ma tahan rõhutada, et vaid vähestele ettevõtetele kohaldatakse sellises suuruses deposiiti. Deposiit on põhiliselt garantii pangale, mitte NETSile," lisas Rugaard.

Tavid on asutatud 1991. aasta aprillis ja kuulub siiani ettevõtte asutajale Alar Tammingule. 1992. aastal, kui saabus kroon, alustas Tavid rahavahetusega. 1996. aastal laienes Tavid Soome ja peale seda on lisandunud veel tütarettevõtted Lätti, Rootsi, Bulgaariasse ja Taani.

Aastal 2008 müüsid tollased omanikud Swedbank, SEB ja Sampo Pank oma osalused Pankade Kaardikeskuses NETS-ile, mille tulemusena kuulub Kaardikeskus nüüd põhjamaade suurima kaardiprotsessori koosseisu. Pankade Kaardikeskus loodi 1993. aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. June 2011, 08:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing