Noored leiutajad kogunevad Karksi-Nuiasse suvekooli

Väinu Rozental 19. juuni 2011, 13:50

Homme ja ülehomme on Karksi-Nuias noorte leiutajate suvekool, kus 22 õpilast asuvad oma ideedega päästma prügisse ja heitgaasidesse uppuvat virtuaallinna, edastas sihtasutus Archimedes.

„Suvekoolis käivad noored leiutajad läbi kogu protsessi, mille üks idee peab läbima, enne kui leiutisest reaalne toode saab,“ rääkis suvekooli korraldaja Margit Lehis sihtasutusest Archimedes. Näiteks tutvuvad õpilased selliste tootmisprotsessi etappidega nagu taustauuring ja analüüs, prototüüpimine ning brändimine ja turundus.

Selleaastase suvekooli programm on üles ehitatud stsenaariumil põhinevale meeskonnamängule, mis kestab kogu suvekooli vältel ning mille käigus tuleb lahendada erinevaid probleeme ja ülesandeid. Loodetavasti õnnestub nutikatel õpilastel suvekooli lõpuks päästa prügisse ja heitgaasidesse uppuv Saastacity.

Noorte leiutajate suvekool on Sihtasutuse Archimedes ja Eesti Disainikeskuse korraldatud auhinnalaager parimatele õpilasleiutajate konkursil osalenud 4. – 9. klassi noortele. Suvekool toimub juba kolmandat korda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2011, 13:50
Otsi:

Ava täpsem otsing