Euro leidmas tasakaalu peale Kreeka hääletust

Rainer Saad 22. juuni 2011, 11:00

Euroopa ühisraha euro kauplemas tänasel hommikul kõrgemal oma peamise rivaali USA dollari vastu kui Kreeka ülioluline  usaldushääletus suruti valitsuses läbi, kirjutab Reuters.

Euro kauples dollari vastu kell 10:10 seisuga tasemel 1.4397, jätkates oma taastumist kolme nädala madalamalt tasemelt 1.4073. Euro tõusis kui Ateenas jõuti kokkuleppele uue 12-miljardi eurose abipaketi osas järgmisel kuul.

Kui Kreeka suudab vältida maksejõuetust, tooks see kindlust Euroopa ühisrahasse. PIMCO juht Bill Gross väitis eelmine nädal, et lahendus Kreeka probleemidele on vaid läbi maksejõuetuse. „Turgudele mõjub uudis Kreeka usaldushääletuse pärast, aga see on lühiajalise mõjuga, sest fundamentaalselt pole midagi muutunud,” ütles Mitsushige Akino, Ichiyoshi Investment Management fondi juht.

Tänasel hommikul avanesid Euroopa börsid aga enamjaolt veerand protsendilises languses, turud jälgimas Kreeka kärpekavasid. FTSE100  -0.25%,   DAX30   -0.26%, CAC40   -0.29%.   

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2011, 11:00
Otsi:

Ava täpsem otsing