1. juuli 2011 kell 9:27

Itaalia võttis vastu uue säästuplaani

Itaalia valitsuskabinet kinnitas eile miljardilise säästupaketti, mis võimaldaks eelarve aastaks 2014 tasakaalu viia ning päästaks riigi võlakriisist.

Rahandusminister Giulio Tremonti sõnul näeb 47 miljardi euro suurune säästupakett ette nii kulude kärpeid kui ka suuremaid sissetulekuid. Peaminister Silvio Berlusconi rõhutas siiski, et „Me ei pista oma käsi itaallaste taskusse,“ viidates sellele, et pakett ei näe ette maksutõusu. Plaanis on aga kärpida keskvalitsuse ja kohalike omavalitsuste väljaminekuid, viia sisse finantstransaktsioonide maks ja pankadele kehtestada maks börsitehinguile.

Paketi peab nüüd 60 päeva jooksul kinnitama parlament. Itaalia on Euroopa üks suurema võlakoormaga riike. Reitinguagentuurid Moody’s on juba ähvardanud reitingu langetamisega, skeptiline on Itaalia finantsolukorra suhtes olnud ka Standard & Poor’s.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum