Goldman Sachs: rahatrüki kolmas voor on tulekul

Maarja-Liis Mitri 10. august 2011, 18:00

Investeerimispank Goldman Sachs teatas täna, et usub, et USA jätkab rahapoliitika leevendamist hiljemalt selle aasta lõpus või 2012. aasta alguses.

Goldman Sachs teatas kolmapäeval, et pärast Föderaalreservi teadet intressimäärade rekordmadalale tasemele jätmise kohta enam kui kaheks aastaks usub pank nüüd rohkem kui kunagi varem, et rahapoliitika lõdvendamise kolmas voor on tulekul, kirjutab uudisteportaal Reuters.

Goldman Sachsi seisukoht põhineb asjaolul, et keskpanga otsus intressimäärade kohta oli selgesõnalisem, kui varasemalt oodati. Lubadus hoida määri rekordmadalal vähemalt 2013. aasta keskpaigani oli seda üllatavam, et paika on pandud mingi kindel tähtaeg, ütles Goldman Sachsi peaökonomist Jan Hatzius CNBC-le.

"Tõenäosus, et oodata on uut majanduslangust, on meie meelest hetkel üks kolmele, ja kui see peaks juhtuma, siis on eriti loogiline, et rahapoliitika lõdvendamine jätkub," sõnas Hatzius. Samas tunnistab investeerimispank, et võib ka juhtuda, et majandus kasvab prognoositust enam ning sel juhul hakkab inflatsioon lõdvendamisele arvatavasti takistusi seadma.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. August 2011, 18:00
Otsi:

Ava täpsem otsing