Obama: võlapiiri-vaidlused kahjustasid USA majandust

Maarja-Liis Mitri 15. august 2011, 21:49

USA president Barack Obama tunnistas täna, et võlapiiri vaidlustest tingitud seisak kahjustas Ühendriikide majandust, tekitades ebakindlust ning takistades töökohtade arvu suurendavate ja majanduse kasvu toetavate meetmete väljatöötamist ning rakendamist, kirjutab Bloomberg.

"Meie poliitiline kultuur ei paista olevat eriti aldis võtma vastu raskeid otsuseid, mis USA majandust edasi viivad," ütles Obama täna Minnesotas alanud kolmepäevasel visiidil keskläände. "Meil pole hetkel puudust ideedest, kuidas inimesi tagasi tööle saada. Vajalik on aga Kongressi koostöö."

President püüab valijatele tõestada, et tal on plaan, kuidas USA probleemides vaevlevat majandust aidata, samal ajal kui selle plaani elluviimise võimalikkus on kõike muud kui kindel, vahendab Bloomberg.

Ühtlasi süüdistas Obama ka vabariiklasi eesotsas John Boehneriga selles, et viimased ei taha nõuda USA miljonäridelt, miljardäridelt ning suurtelt korporatsioonidelt nende panust eelarvedefitsiidi vähendamisel.

Toetamaks üleskutset suurendada rikaste maksustamist ja vähendada avaliku sektori kulutusi, tsiteeris Obama ka tänases New York Timesis avaldatud miljardärist investori Warren Buffeti arvamusartiklit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2011, 21:49
Otsi:

Ava täpsem otsing