Bank of America koondab tuhandeid töökohti

Fredy-Edwin Esse, California 19. august 2011, 10:52

Bank of America tegevjuht Briant T. Moynihan ütles enda alluvatele, et USA suurimas pangas on sel kvartalil oodata vähemalt 3500 töökoha kadumist.

Eile töötajatele saadetud kirjas ütles Moynihan, et osa töötajaid on koha kaotamisest juba teavitatud, mis on niigi lisaks sel aastal juba kaotatud 2500 töökohale. Uus koondamislaine ei pidavat olema osa panga kulude kokkuhoiuskeemist nimega Projekt Uus BAC, kirjutab Bloomberg.

Moynihan on sattunud surve alla vähendada panga, mille turuväärtus sel aastal ligi poole võrra kukkunud, kulusid, kuna 2008. aastal Countrywide Financiali ülevõtmise kulud on endiselt pangal kukil ning BofA sissetulekud aeglustuva USA majanduse tõttu kukuvad.

"Nad peavad kohanema reaalsusega. Nõrgema tulu ja väiksemate marginaalide tõttu peavad nad vähendama kulusid ja boonuseid," ütles Mirae asset Securitiesi juht John Wadle. "Selgelt on investeerimispanganduse haru ebastabiilse finantsturu tõttu nõrk ning madalal tootlused survestavad lühiajaliselt marginaale veelgi."

Augusti esimeste nädalatega on 50 maailma suurimat panka teatanud ligi 60 000 töökoha koondamisest, mis Bloombergi andmetel on kiireim tempo pärast 2008. aastat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2011, 10:52
Otsi:

Ava täpsem otsing