Kadrin Karner • 10. oktoober 2011 kell 14:50

Mart Soonik: koolitatavaid ja koolitajaid ei tohi salastada

Maksumaksja raha eest tehtud koolitusel osalejaid ja koolitajaid ei peaks salastama, varjatuks võiks heaks juhul jääda muu koolitust puudutav detailsem info, ütles Tallinna Ülikooli kommunikatsiooniinstituudi õppejõud ja pikaaegne ajakirjanik Mart Soonik.

"Selleks, et ajakirjandus saaks oma funktsiooni edukalt täita, peab eriti avalikus sektoris olema igasuguse salastamisega ettevaatlik," nentis ta. Maksumaksja raha eest läbi viidud koolituse saajad kui ka koolitajad ei peaks olema salastatud, kinnitas Soonik.

"Iseasi, kas peaks kogu avalikkuse jaoks kättesaadavaks muutuma ka koolituspäevade täpne ajakava, nõustaja küsimused, soovitused ja raportid," sõnas ta.

Äripäeva tänases lehes ilmunud loos oli juttu personaalsest koolitusest kui juhtimiskonsultatsioonist, mis sarnaneb psühholoogi nõustamisega, siis arvan, et antud juhul ei peaks see avalik info olema, rääkis Soonik. "Seal antud hinnangud kaastöötajate ja juhi enese kompetentside kohta võivad kahjustada juhi võimet edaspidi oma kohuseid täita," põhjendas ta.

Tänane Äripäeva kirjutas, et riigikantselei otsustas salastada info, kes riigi tippametnikest on maksumaksja kulul saanud personaalset koolitust ja nõustamist. Sellest tulenevalt küsisime päeva küsimusena, kas on põhjendatud  tippametnike nimede salastamine, kes on saanud Euroopa Liidu raha eest personaalset koolitust.

Hetkel kuum