Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Olukord halvenenud

  Kreeka olukorda hinnanud IMFi, Euroopa Komisjoni ja Euroopa Keskpanga inspektoritest koosnenud nn troika tõdeb valmimis- järgus raportis, et Kreeka võlakoorem käib riigile üha enam üle jõu, mis ilmselt sunnib panku ja teisi erasektori laenuandjaid Kreeka võlgadest suuremat osa korstnasse kandma.

  Wall Street Journal on näinud troika valmivat raportit, mis lehe andmeil soovitab Kreekale järgmise abilaenu osa esimesel võimalusel välja maksta, nõudes samas Kreeka valitsuselt olulisi muutusi senises poliitikas, et raskustes majandus jalule tuua.
  Troika raport maalib sünge pildi nii Kreeka majanduse seisust kui valitsuse jõupingutustest.
  Majandus on miinusesse läinud prognoositust enam ning avaliku sektori võlakoorem sellega riigile järjest enam üle jõu käiv. Erastamine viibib ning graafikust maas on ka mitmed eelarve ja poliitilised reformid.
  Troika raport järeldab, et Kreeka tänavune eelarvedefitsiit 8,9% tasemel SKPst ei ole samuti jätkusuutlik.
  Kõik viitab sellele, et Kreeka võlgade restruktureerimine, mis tähendab reaalset kahju erasektori laenuandjatele, on muutunud vältimatuks, kirjutab WSJ.
  Kui Kreeka nõutud reformidega aga järje peale jõuab, on lootust, et Kreeka suudab oma eelarvedefitsiidi 3% alla saada 2014. aastaks, märgib raport. Ja erastamisest võib samaks aastaks laekuda 50 miljardit eurot – kui see kava ellu viiakse.
  Euroopa rahandusministrid ootasid troika raportit, et otsustada, kas maksta Kreekale välja järgmised 8 miljardit eurot mullu Kreekale antud abilaenust.
  Rahandusministrid kohtuvad täna Brüsselis, kus ühtlasi on arutusel Kreeka võlgade restruktureerimise variandid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.