• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani ekspordinumbrid tõstavad Aasia börse

  Jaapani head ekspordinumbrid ja Hiina tööstussektori võimalikud kasvunumbrid on aidanud täna Aasia börsid mõõdukalt kiirele tõusule.

  Tõusva päikese maa üllatas prognoositust paremate ekspordinumbritega (kasv +3%). Kasvunumbrit toetas autode ja auto varuosade väljavedu, mis andis investoritele omakorda märku, et maailma majandus ei saa olla niivõrd nõrgas seisus.Honda Motorsi aktsia on tõusnud 2,7%, Toyota Motor 1,1% ja Suzuki Motor 2,2%.Aasia turgu laialt hõlmav MSCI Asia Pacific indeks on kosunud 2,5%, tasemeni 118,86 punkti.
  Ettevõtete poole pealt on rallinud rehvitootja Bridgestone Corp aktsia 4%, kuna firma tõstis on 2012. aasta käibeprognoosi 3,6 triljoni jeenini (34 miljardi euroni) ning finantsjuht Akihiro Eto sõnul viib Bridgestone oma tootmist jätkuvalt Hiina, et tulla vastu kasvavale nõudlusele.
  Hiina ostujuhtide uute tellimuste ja tööstusaktiivsuse indeksi paranemine on andnud investoritele alust oletuseks, et Hiina tööstussektor võib oktoobris näidata viimase nelja kuu esimest kasvu. Lisaks kordas Hiina peaminister, et valitsus jätkab range rahapoliitikaga, et hoida inflatsiooni ohjes.Hiina Shanghai Composite Index on tõusnud uudiste peale 0,4%.
  „Majanduskasvu ootused on septembris turgudel toimunud mässu tõttu olnud niivõrd rõhu all, et iga märk majandusväljavaadete paranemise suunas pakub turgudele positiivset mõju,“ märkis uudisteagentuurile Bloomberg AMP Capital Investors strateeg Nader Naeimi.
  Futuurid näitavad, et Euroopa börsid alustavad tänast päeva 0,8-1% tõusuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Tallinna börs lükkas Balti indeksi hooga ülesmäge
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.