• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia uued telefonid panid õlgu kehitama

  Eile esimese Windowsi-põhjalise nutitelefoniga välja tulnud Nokia ei löönud küll investoreid ja IT-huvilisi jalust, kuid vähemalt suutis firma tõestada, et varjusurmas mobiiltelefonide tootja üritab tulevikus veel jalga nutitelefonide turule vahele lükata.
  Londonis toimunud Nokia World 2011 raames tuli Nokia koostöös Microsoftiga välja kahe nutitelefoniga - Lumia 800 ja Lumia 710. Lisaks jätkati ka enda liistude juures ning tutvustati nelja mudeliga uut odavtelefonide perekonda Asha (india keeles - lootus).
  Odavtelefonid muutuvad nutikaks. Nokia uute odavtelefonide üksus, mis annab firma käibest 60%, loodab uuest telefonide perekonnast edu, kuna kolme telefoniga annab ka netis surfata, mis toob nutitelefonide luksust ka madalama ostujõuga tarbijale lähemale.
  Investoreid huvitab aga tõenäoliselt ennekõike see, kuidas Nokia suudab hakata turgu vallutama ja kasumit teenima umbes 420eurose letihinnaga välja tuleva Lumia 800ga. Ehkki telefon kopeerib Nokia eelmist nutitelefoni N9, baseerub see Meego operatsioonisüsteemi asemel personaalarvutites ülimalt tuntul Windowsi tarkvaral. Maailmale tuntud operatsioonisüsteem koos Microsofti müügitoetusega võiks olla võti, mis puhub Nokia veel kunagi tulevikus edulainele.
  Windows Phone'i levikuks oleks vaja sellised telefonid massidesse viia. Praegu prognoositakse, et Windowsil baseeruvate telefonide turuosa on 2012. aasta teises kvartalis kõigest 2% ning seetõttu tuleb teha veel palju pingutusi, et telefoni eeliseid tarbijani tuua.
  IDC usub Windows Phone'i. Telekomituru analüüsiva IDC hinnangul ei saa Nokia ja Microsofti koostööna sündinud värskest Lumia 800 mudelist äsja turule toodud iPhone 4S mudeli hävitajat. Samas aga ootavad nad, et 2015. aastaks tõusevad Windowsil baseeruvad telefonid maailmas turuosalt teisele kohale Apple'i iOS operatsioonisüsteemi ette ja Androidi järele.
  Nokia aktsia võttis uued telefonid vastu üliõrna optimismiga. Väärtpaber liikus terve päeva 2-3% plussis, vahetult 5 euro all.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Pankroti veerel ettevõtja: kui tuleb süüa *****, ära näksi!
Suurtesse raskustesse sattunud Imepilt Studiose asutaja Almondi Esco kirjutab avameelselt, millest ta unistas ettevõtet asutades, mida hakkas tundma asjade arenedes ning kuidas mõtleb praegu.
Suurtesse raskustesse sattunud Imepilt Studiose asutaja Almondi Esco kirjutab avameelselt, millest ta unistas ettevõtet asutades, mida hakkas tundma asjade arenedes ning kuidas mõtleb praegu.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Nädala lood: töötajad langevad kiusu ohvriks ja uued ideed otsivad investoreid
Selle nädala olulisemate teemade hulka jõudsid töökius, hulk investeerimisideid ja tuntud pangajuhi hoiatus kinnisvaraturul toimuva kohta.
Selle nädala olulisemate teemade hulka jõudsid töökius, hulk investeerimisideid ja tuntud pangajuhi hoiatus kinnisvaraturul toimuva kohta.