• Jaga lugu:

  Rein Kilk: suurima osa probleemist sööb ära inflatsioon

  Ilmselt ei saa nüüd enam üle ega ümber inflatsioonist, me näeme raha juurde trükkimist ja inflatsioon sööb suured kohustused ära, märkis suurettevõtja Rein Kilk.

  Äripäev küsis ettevõtjailt, milline on nende hinnangul lahendus Euroopa võlakriisile. "Täna on kõik aru saanud sellest, et Kreeka puhul tuleb laene nii maha kirjutada kui ka kärpida, see on üks osa kriisist väljatulekus. Suurem pilt on see, et ilmselt ei saa üle ega ümber inflatsionist, me näeme raha juurde trükkimist ja inflatsioon sööb suured kohustused ära. Kõige suurema osa probleemist sööb ära inflatsioon lähema viie aasta jooksul. Aga seda välja ju ei reklaamita, see tekitab ka ju paanikat," rääkis ta.
  "Ka meie, eestlased oleme näinud ju suurt inflatisooni. Ma arvan, et kreeklased hakkavad ka nüüd ise aru saama, et üle võimete elada ei saa ja hakkavad plaane edaspidi tegema ülejäänud Euroopaga sarnaselt," lisas ettevõtja. Tema sõnul on inflatsioon kreeklasi varem ka aidanud, nüüd aitab see kogu Euroopat. "Nendel, kes ei kuulu eurotsooni, on praegu lihtsam," märkis Kilk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.