Kaisa Gabral • 26. oktoober 2011 kell 13:54

Rein Kilk: suurima osa probleemist sööb ära inflatsioon

Ilmselt ei saa nüüd enam üle ega ümber inflatsioonist, me näeme raha juurde trükkimist ja inflatsioon sööb suured kohustused ära, märkis suurettevõtja Rein Kilk.

Äripäev küsis ettevõtjailt, milline on nende hinnangul lahendus Euroopa võlakriisile. "Täna on kõik aru saanud sellest, et Kreeka puhul tuleb laene nii maha kirjutada kui ka kärpida, see on üks osa kriisist väljatulekus. Suurem pilt on see, et ilmselt ei saa üle ega ümber inflatsionist, me näeme raha juurde trükkimist ja inflatsioon sööb suured kohustused ära. Kõige suurema osa probleemist sööb ära inflatsioon lähema viie aasta jooksul. Aga seda välja ju ei reklaamita, see tekitab ka ju paanikat," rääkis ta.

"Ka meie, eestlased oleme näinud ju suurt inflatisooni. Ma arvan, et kreeklased hakkavad ka nüüd ise aru saama, et üle võimete elada ei saa ja hakkavad plaane edaspidi tegema ülejäänud Euroopaga sarnaselt," lisas ettevõtja. Tema sõnul on inflatsioon kreeklasi varem ka aidanud, nüüd aitab see kogu Euroopat. "Nendel, kes ei kuulu eurotsooni, on praegu lihtsam," märkis Kilk.

Hetkel kuum