26. oktoober 2011 kell 6:28

EL Ülemkogu ei pruugi täita ootusi

Täna õhtul Brüsselis algav Euroopa Ülemkogul tõenäoliselt ei võeta vastu lõplikke otsuseid. Ära jääb EL 27 rahandusministri kohtumine ning kokku tulevad vaid riigi- ja valitsusjuhid.

Kuna kõnelused Euroopa valitsuste esindajate ja Kreeka võlakirjade omanikega lõppesid eile tulemuseta, ei ole täna oodata ka lõppotsust Kreeka teise abipaketi kohta, kirjutab Financial Times. Pole selge, kui suur saab olema Kreeka võlakärbe, FT andmetel on määramata tulevikku edasi lükatud otsus teise abipaketi kohta. 

Pole ka selge, kui suureks paisutatakse võimendatud EFSFi maht, mis praeguse seisuga on 440 miljardit eurot. “Täpsem number võimendamise mahu suhtes saab selgeks alles pärast kontakte potentsiaalsete investoritega,” tsiteerib FT lõppkommünikee esialgset varianti ja lisab, et lõppdetailid saavad paika alles siis, kui kohtuvad uuesti euroala rahandusministrid – praeguse seisuga 7. novembril.

FT lisab küll, et pole võimatu, et mingeid otsuseid siiski tehakse, kuna kommünikee kavandit on varemgi vahetult enne tippkohtumist muudetud. Pessimismile lisab siiski kaalu  fakt, et EL rahandusministrid täna Brüsselisse ei kogune.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum