Väinu Rozental • 27. oktoober 2011 kell 10:50

Enn Veskimägi: ELi otsus ei muuda midagi

Sellega muutub vaid pealkiri, mitte sisu, kommenteeris tööandjate keskliidu juht, ASi Standard omanik Enn Veskimägi ELi riigi- ja valitsusjuhtide kokkulepet kirjutada 50% Kreeka võlgadest korstnasse.

"See otsus ei muuda suurt midagi ei Kreekas ega kogu mehhanismis, mida üritatakse ravida," rääkis ta. "Olukord Kreekas ei parane enne, kui seal ei muudeta seadusandlust ega loobuta heaolust, mida nad laenu eest kogu aeg saanud on. Nagu teada, streigib ju selle vastu kõige enam avalik sektor ehk see, kes tegelikult peaks asja nii-öelda ellu viima. Kui juba rahandusministeeriumi ametnikud streigivad, siis on lootusetu, et olukorras üldse midagi muutuks," lisas Veskimägi.

Euroala riigid leppisid läinud öösel Brüsselis kokku Kreeka võlgade osalises kustutamises. Pangad peavad loobuma 50 protsendist nõudmistest. Võlgade kustutamine tähendab Kreeka võlakoorma kergendamist umbes saja miljardi euro võrra.

Hetkel kuum