Vabariiklased plaanivad 2,2 triljoni dollarilist kärbet

Rainer Saad 27. oktoober 2011, 21:24

Vabariiklased plaanivad ulatuslikku 2,2 triljoni dollarilist eelarvepuudujäägi kärbet, mis tähendaks kulude kärbet eakate ja vaeste tervishoiuprogrammidele ning maksumuudatusi, mis peaksid aitama kaasa majanduse elavnemisele.

Plaani käisid välja Vabariiklased, kes kuuluvad ka kongressi „superkomiteesse”, mille ülesanne on tegeleda eelarvepuudujäägi vähendamisega. Kongressi Esindajatekoja spiiker John Boehner ütles ajakirjanikele, et eelkõige tuleks keskenduda toetusprogrammide kärpimisele ning lükkas ümber edasiste kaitsekulutuste vähendamise.

„Kohustuslikud kulutused moodustavad 2/3 eelarvest ning me peaksime keskenduma sellele,” ütles Boehner.

Kohustuslikud kulutused on erinevad meditsiinikulud, sotsiaalkindlustus ja toidutalongideprogramm vaestele. Samuti hõlmab see riigitööliste pensioniplaani.

Allikate sõnul hõlmab Vabariiklaste plaan 785 miljardit dollarit kohustuslikke kärpeid. 685 miljardit sellest tervishoiule ning 100 miljardit muudele tervisega seotud kulutustele. Lisaks on veel 400 miljardi dollariline kulutuste vähendamise programm, mis hõlmab teisi kohustuslikke kulutusi nagu riiklikke pensione ja toidutalonge.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2011, 21:24
Otsi:

Ava täpsem otsing