• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs: varajase referendumi võitsid karud

  USA börside aktsiad lõpetasid kauplemise päevaste põhjade juures kui investorid jälgisid Kreekast laekuvaid uudised, et peaminister George Papandreou kavatseb uue abipaketi rahvahääletusele panna.

  Aktsiad vähendasid päeva keskel mõningaid kaotusi kui Kreeka sotsialistliku partei esindaja ütles peaministri referendumi kohta, et see on „põhimõtteliselt kõlbmatu”.
  Dow Jones: 11657    -297     -2,48%Nasdaq: 2606           -77       -2,89%S&P 500: 1218         -35       -2,79%
  Dow Jones Industrial Average lõpetas järsult all. Langust juhtisid JPMorgan: 32,71 (-5,9%) ja Bank of America: 6,40 (-6,3%). Kõik 10 S&P500 sektorit lõpetasid kindlalt punases, kõige enam langesid finants- ja energiasektor. CBOE volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid tõusis 17% üle 35.
  „Eelmine nädal rallisid börsid lootuses, et Euroopa on jõudnud enda probleemide lahendamises selgusele, kuid täidesaatmise risk on väga kõrge,” ütles Brian Battle, Performance Trust Capital Partnersi asepresident. „Nelja päevaga lagunes see koost, kuna Kreeka otsustas referendumi kasuks. Finantsmaailma nõrgima lüli – pangandussüsteemi tervis on jälle küsimärgi all.”
  USA suurpangad lõpetasid järsult madalamal. Citigroup: 29,17 (-7,66%); Morgan Stanley: 16,23  -(-7,99%); Wells Fargo: 24,77 (-4,40%); Goldman Sachs: 103,54 (-5,49%).
  Credit Suisse kukkus 7,8% kui Euroopa suurpank teatas oodatust kehvematest 3. kvartali tulemusest. Panga tegevjuht Brady Dougan ütles, et ootab lähikuudeks turgude kõikumise jätkumist. Samuti teatas pank, et kaotab 1500 töökohta.
  Pfizer, kes teatas paremast kui oodatud 3. kvartali tulemustest lõpetas ainukese Dow Jonesi komponendina plussis. Pfizer: 19,33 (+0,36%).
  USA autotootjate aktsiad lõpetasid kindlas miinuses, vaatamata oktoobri automüüginumbritele, mis näitasid tõusu. General Motors: 23,33 (-9,75%); Ford: 11,08 (-5,14%).
  USA 10-aastase võlakirja tootlus langes alla 2%; 30-aastase võlakirja tootlus langes alla 3%; 2-aastase võlakirja tootlus 0,25%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.