Sirje Rank • 6. november 2011 kell 11:46

Kreeka opositsioon: Papandreou peab lahkuma

Kreeka poliitilised parteid peavad hiljemalt esmaspäevaks jõudma vahevalitsuse peaministrikandidaadis kokkuleppele, ütles pühapäeval valitsuse pressiesindaja, andes lootust, et kaks suuremat parteid on nihkumas konsensusele lähemale.

Wall Street Journal tsiteeris Elias Mossialost, kelle sõnul on sotsiaaldemokraatidel ja opositsioonis oleval Uue Demokraatia parteil ühisosa, mis võimaldab ehk pühapäeva õhtuks laias laastus kokkuleppele jõuda.

„Ma arvan, et täna on edasi liigutud. Kas meil kulub kogu öö, see on iseküsimus. Täna tuleb aga üldises raamistikus kokku leppida, et homme detailide kallale asuda,“ ütles Mossialos.

Uue Demokraatia partei liider Antonis Samaras kordas täna pärast kohtumist Kreeka presidendi Karolos Papouliasega, et peaminister George Papandreou peab tagasi astuma. Sellisel juhul on Samaras valmis sotsidega koalitsioonikõnelusi pidama.

„Asjaolu, et Papandreou pole tagasi astunud, blokeerib kõik võimalikud lahendused,“ ütles Samaras.

Papandreou on pühapäeva õhtuks - enne euroala rahandusministrite kohtumist uue nädala hakul, kokku kutsunud valitsuse istungi. "Papandreou wants to end the deadlock today. He will inform the cabinet of his decisions. He may step down today," the official said Sunday. Võimalik, et kohtumise järel teatab Papandreou tagasiastumisest.

"Papandreou tahab patiseisu täna lõpetada. Ta annab oma otsustest valitsusele teada. Ta võib täna tagasi astuda," ütles üks sotsiaaldemokraatliku partei liige. Valitsuse pressiesindaja aga teatas juba, et tänast valitsuse istungit juhib Papandreou viimast korda peaministrina.

Hetkel kuum