• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Festival toob Tallinnasse noorte kunstnike paremiku

  17. novembril algab programmi "Tallinn - Euroopa kultuuripealinn 2011" kuuluv kunstifestival "Neu/Now", mis toob Eesti publikuni 17 erinevast riigist pärit noorte kunstnike visuaalse kunsti, disaini-, filmi-, teatri-, tantsu-, muusika- ja helikunstiprojektid, mida on kokku 35.
  "Kunstnikuna pakub festival mulle võimaluse viia end kurssi mujalt pärit noorte kunstnike loomingu ja väljendusviisidega. Varasem kogemus näitab, et selliste festivalide käigus sünnib mul endal alati uusi ideid ja tihti ka koostööprojekte," ütles Stella Salumaa, live-festivalile valitud animafilmi "Elu kilukarbis" autor.
  Üritus toimub erinevates vanalinna galeriides ja saalides. Live-festivalile pääsenud filme saab näha Kinomajas Uuel tänaval, disaini ja visuaalse kunsti projekte Kullo galeriis Kuninga tänaval ning Disaini- ja Arhitektuurigaleriis Pärnu maanteel, tantsuprojekte Kanuti Gildi saalis Pikal tänaval ning muusika- ja helikunstiprojekte Mustpeade majas Pikal tänaval. Festivali õhtust programmi sisustab Von Krahli baar, kus toimuvad ka festivali ava- ja lõpupidu.
  17. novembril algava live-festivali kõrval toimub online-festival selleks spetsiaalselt loodud veebikeskkonnas, mis asub aadressil www.neunow.com. Juba oktoobris alanud online-festivalil esitletakse 135 noore tulevikutalendi kunstiprojekti 23 riigist. Festivalile said kandideerida kõik lõpetavad või äsja lõpetanud kunsti- ja muusikatudengid ülikoolidest, mis kuuluvad ELIA (European League of Institutes of the Arts) võrgustikku.
  ELIA on alates 1990. aastast tegutsev sõltumatu koostööorganisatsioon, mis ühendab 350 Euroopa kunsti- ja muusikakõrgkooli. Eestist kuuluvad ELIAsse Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Eesti Kunstiakadeemia, Tartu Ülikool ja Tallinna Ülikool.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.