ÄP fototoimetus • 10. november 2011 kell 21:00

Festival toob Tallinnasse noorte kunstnike paremiku

17. novembril algab programmi "Tallinn - Euroopa kultuuripealinn 2011" kuuluv kunstifestival "Neu/Now", mis toob Eesti publikuni 17 erinevast riigist pärit noorte kunstnike visuaalse kunsti, disaini-, filmi-, teatri-, tantsu-, muusika- ja helikunstiprojektid, mida on kokku 35.

"Kunstnikuna pakub festival mulle võimaluse viia end kurssi mujalt pärit noorte kunstnike loomingu ja väljendusviisidega. Varasem kogemus näitab, et selliste festivalide käigus sünnib mul endal alati uusi ideid ja tihti ka koostööprojekte," ütles Stella Salumaa, live-festivalile valitud animafilmi "Elu kilukarbis" autor.

Üritus toimub erinevates vanalinna galeriides ja saalides. Live-festivalile pääsenud filme saab näha Kinomajas Uuel tänaval, disaini ja visuaalse kunsti projekte Kullo galeriis Kuninga tänaval ning Disaini- ja Arhitektuurigaleriis Pärnu maanteel, tantsuprojekte Kanuti Gildi saalis Pikal tänaval ning muusika- ja helikunstiprojekte Mustpeade majas Pikal tänaval. Festivali õhtust programmi sisustab Von Krahli baar, kus toimuvad ka festivali ava- ja lõpupidu.

17. novembril algava live-festivali kõrval toimub online-festival selleks spetsiaalselt loodud veebikeskkonnas, mis asub aadressil www.neunow.com. Juba oktoobris alanud online-festivalil esitletakse 135 noore tulevikutalendi kunstiprojekti 23 riigist. Festivalile said kandideerida kõik lõpetavad või äsja lõpetanud kunsti- ja muusikatudengid ülikoolidest, mis kuuluvad ELIA (European League of Institutes of the Arts) võrgustikku.

ELIA on alates 1990. aastast tegutsev sõltumatu koostööorganisatsioon, mis ühendab 350 Euroopa kunsti- ja muusikakõrgkooli. Eestist kuuluvad ELIAsse Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Eesti Kunstiakadeemia, Tartu Ülikool ja Tallinna Ülikool.

Autor: ÄP

Hetkel kuum