• Jaga lugu:

  Saksamaa rahaasjad ei ole nii head, kui arvatakse

  Saksamaa finantsjuhtimine ei ole nii eeskujulik, nagu üldiselt arvatakse, vahendab The Big Picture Saksmaa ajakirja Der Spiegel.

  On vaieldav, kui kaua saab vaadata Saksamaad kui stabiilsuse ja turvalisuse oaasi. Tegelikkuses ei ole Saksamaa valitsuse finantsid kaugeltki nii heas seisus kui liidukantsler ja rahandusminister soovivad, et rahvas usuks. Saksmaa ei pruugi pikaajaliselt eeskujuks olla. Valitsuse võlakoorem on juba suhtena SKPsse üle 80 protsendi, mis võrreldes teiste euroala maadega pole kindlasti eeskujulik, parimal juhul ehk vaid keskpärane.
  Kui jutt läks võla suhtesse SKPst, siis näiteks Hispaania suhtarv on Saksamaast parem. Kriitikud, kes on ärritunud Angela Merkeli ja Wolfgang Schäuble liiga enesekindlast retoorikast, on end Euroopas mudelina näitava maa vaatlise alla võtnud. „Ma arvan, et Saksamaa võlatase on probleemne,“ kommenteeris Luksemburgi rahandusminister Jean-Claude Juncker, kelle maa võla suhe SKPsse on vaid 20 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.