• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laena firmadele, mitte riikidele

  Üha suurem hulk rahajuhte on soovitamas investoritel müüa maha aktsiaid ja enam keskenduda võlakirjadele. Riikide võlakirjade asemel soovitavad nad hoopis raha laenata ettevõtetele.

  Esmapilgul tundub, et polegi kuhugi raha panna. Usaldusväärsemate riikide ja suuremate korporatsioonide võlakirjade tootlused investoreid väga ei meelita. Seega jääbki neil üle mõneti ebameeldiv valik valida võtta suurem risk pikemaajaliste võlakirjadega või otsida madalama kvaliteediga pabereid.
  Mitmed võlakirjaeksperdid on arvamusel, et ettevõtete ja eriti just investeerimisjärgu madalamas otsas olevate ettevõtete võlakirjad on täiesti arvestatav võimalus. USAs on kõigest peotäis kõrgeima AAA krediidireitinguga firmasid ja enamik suurfirmasid jääb kaks taset allapoole n-ö üksiku A tasemele.
  Aga liikudes veel allapoole BBB-tasemele võib investor leida endiselt investeerimisjärgu võlakirju, kuid oluliselt suuremate tootlustega. Just sealt otsivad võlakirjainvestorid A-tasemel finantstugevusega firmasid.
  Kellel ei ole otsepääsu näiteks USA firmade võlakirjadele, need võivad osta osakuid fondides või börsil kaubeldavates fondides (ETF). "Kõrgelt hinnatud, hästi mitmekesine võlakirjafond või börsil kaubeldav fond on õige suund," ütles ING Investment Managementi investeerimisjuht Paul Zemsky.
  Indekseid järgivad ETFid kipuvad olema madalamate halduskuludega kui aktiivselt hallatavad fondid ja nende investeeringud on läbipaistvamad. Mõned näited börsil kaubeldavatest fondidest on Vanguard Long-Term Corporate Bond Index ETF, mille tootlus oli hiljuti 4,9%, Pimco Investment Grade Corporate Bond Index ETF, mille tootlus oli 3,5% ning SPDR Barclays Capital Intermediate-Term Credit Bond, mille osanikud nautisid 3% tootlust.
  Eestis tegutsevate pankade  vahendusel on samuti võimalus osa saada, kas siis nende endi poolt pakutavatest fondidest või osta nende kaudu osalusi ETFides. Eespool kirjutatuga haakub kõige paremini LHV pakutav iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond Fund, mis kaupleb USAs kõige likviidsemate kõrgeid tootlusi pakkuvate korporatiivvõlakirjadega.
  Swedbankist on kliendil võimalik soetada T. Rowe Price Euro Corporate Bond Fund A - CL fondi osakuid, mis keskendub eurodes väljastatud korporatiivvõlakirjadele, kuid siia sisse võib sattuda ka eurotsooni riikide võlakirju. SEB Corporate Bond Fund paigutab raha vaid investeerimisjärgu võlakirjadesse, kuid lubatud on investeeringud ka valitsus- ja munitsipaalvõlakirjadesse.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Peaministri koroonakriisi avaldus: valitsus on valmis ka järgmisteks sammudeks
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.