Katre Pilvinski • 14. veebruar 2012 kell 15:22

Pevkur: normaalne kolmepoolne koostöö on võimalik

Täna tööandjate keskliidu volikoguga kohtunud sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on kolmepoolse koostöö jätkumine sotsiaalpartneritega võimalik, kuid eeldab mõistvat suhtumist ja arusaamist.

„Kuna kohtumisel viibis ka ametiühingute juht Harri Taliga, on võimalik öelda, et kindlasti on osapoolte soovid ja arusaamised oluliselt selgemad. Kohtumise konstruktiivne kulg annab lootust, et dialoog saab jätkuda. Küll on selle vältimatuks eelduseks, et nii tööandjad, ametiühingud kui valitsus mõistavad probleemide lahendusi sarnaselt. Eesmärk peab olema tagada kindlustunne töötutele ja teistele abivajajatele, kes töötukassalt abi ootavad,“ teatas Pevkur pressiesindaja vahendusel.

Kohtumisel rõhutas Pevkur vajadust esimese asjana taastada töötukassa normaalne töörütm. Kinnitada oleks vaja nii eelarve kui otsustada töötukassa juhatuse volituste küsimus.

„Kui tööandjad ja ametiühingud nõukokku kiiresti tagasi tuleks, oleks võimalik kõige kiiremat otsust vajavad küsimused, ehk eelarve ja juhatuse volitused, ära lahendada ja seejärel saaks arutada edasi ka näiteks järgmise aasta töötuskindlustuse maksemäära suurust või muid teemasid, mis niikuinii kolmepoolset kokkulepet eeldavad,“ täiendas Pevkur.

 

Hetkel kuum