6. märts 2012 kell 10:15

Tsahkna: Töötukassa võib veel normaalselt toimida

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna kutsub tööturu osapooli lähiajal taastama Töötukassa nõukogu töövõime.

IRLi poliitiku Tsahkna hinnangul näitab ettepanek langetada töötuskindlustusmakset 3%-le valitsuse tahet dialoog taastada.

„Töötukassa nõukogu ei ole seni suutnud otsustusvõime puudumisel kinnitada käesoleva aasta eelarvet ning 14. aprillil lõpevad juhatuse liikmete volitused, peale mida satub ohtu kassa igapäevatöö,“ ütles Tsahkna. „Valitsuskoalitsioon on seisukohal, et töötuskindlustusmakset tuleb järgmisel aastal alandada. Nüüd on see kava saanud selgemad piirid, mis annab hea aluse pöörduda tagasi ühise laua taha ja erimeelsused lahendada.“

Töötukassa nõukogu töö on peatunud, sest Tsahkna sõnul puudub vajalik kvoorum. Seaduse järgi lähevad kassa eelarve kinnitamise õigus ning juhatuse liikmete volitustega seonduvad küsimused nõukogu otsustusvõimetuse puhul valitsuse pädevusse.

Autor: 1185-aripaev

Hetkel kuum