Sirje Rank • 1. juuni 2012 kell 14:32

Iirimaalt tuli fiskaalleppele „jah“

Eile Iirimaal euroala eelarvereegleid tugevdava fiskaalleppe üle toimunud referendumil jäid peale toetushääled.

Kokku hääletas leppe poolt 955 091 inimest ja vastu 629 088, teatas häältelugemist juhtinud ametnik, vahendas agentuur Bloomberg. Toetus leppele oli 60%.

Iirimaa on ainus riik, kes Saksamaa eestvedamisel sündinud leppe rahvahääletusele pani. Jah leeri argumentidele aitas kaasa teadmine, et fiskaallepet tagasi lükates kaotaks Iirimaa võimaluse euroala alalisest päästefondist ESM vajadusel abi saada.

Euroopa Ülemkogu president Herman Van Rompuy ütles, et iirlaste jah on oluline samm euroala stabiilsuse suunas.  

"Tervitan Iiri referendumi positiivset tulemust," ütles Rompuy täna tehtud avalduses. "Selle hääletustulemusega on iirlased kinnitanud ja toetanud Euroopa integratsiooni. See tulemus on oluline samm taastumise ja stabiilsuse suunas." 

Hetkel kuum