Katre Pilvinski • 12. juuli 2012 kell 10:10

Rootsi inflatsioon püsib ühel protsendil

Rootsi inflatsioon püsis juunis ühel protsendil, kuna Põhjamaade suurima majanduse aeglustumine on vähendanud tarbijate nõudlust.

Tarbijahinnad langesid juunis 0,2%, teatas Rootsi statistikaamet. Nii aastane kui kuine näitja vastas Bloombergi analüütikute ootustele, kirjutas Bloomberg.

Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt kärpis järgmise aasta majanduskasvu prognoosi, kuna Euroopa nõrk nõudlus mõjutab eksporti. Nõrk Rootsi majanduskasv tähendab, et inflatsioon jääb keskpanga eesmärgiks seatud alla 2% hinnaksvu kuni 2013. aasta lõpuni.

Umbes pool Rootsi majanduse toodangust läheb ekspordiks, millest 70% läheb Euroopasse. Eksport Euroopasse kasvab järgmisel aastal 3,3% aprillis prognoositud 3% asemel, märkis rahandusminister Anders Borg eelmisel nädalal. Valitsuse hinnagul kasvab Rootsi majandus sel aastal 1,1%, mullu oli riigi majanduskasv 3,9%.

Hetkel kuum