• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prantsusmaa veinitoodang 40 aasta madalaim

  Maailma suurima veinitootja toodang võib kukkuda 20%.

  Kõige suuremat langust toodangus on arvatavasti näha Champagne regioonis.
  Arvatavasti langeb toodang 40,6 miljoni hektoliitri peale (1 hektoliiter=100 liitrit). 2011. aastal oli toodang 50,9 miljonit hektoliitrit.
  Prantsusmaa viinamarjaistandused kannatasid õitsemise ajal külma ja märja käes, rahetormid hävitasid viinapuid Bourgogne’s ning augusti kuumahoogude ja kuiva septembri tagajärjel tulid väiksemad viimamarjad.
  2011. aastal eksportis Prantsusmaa 7,17 miljardi euro väärtuses veini ja šampanjat, mis moodustas 13% riigi põllumajandustoodete ja toidu ekspordist. Käesoleva aasta esimeses pooles, suurenes veini eksporditav kogus 14%, 3,57 miljardi euro peale.
  Prantsusmaa järel on suurimad veinitootjad Itaalia, Hispaania, USA ja Argentina.
  Autor: Teele Liblik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.