Suurtes hotellides ja suurtes toitlustusettevõtetes musta raha ei liigu, sest suurem osa klientidest maksab kaardiga või arvega, ütles Tartu meelelahutuskeskuse Atlantise juht Olga Aasav.
„Ma ei usu, et suures ettevõttes võtab keegi riski mahhineerida,“ lausus Aasav. „Mahhineerida on lihtsam väikestes toitlustus- ja majutusfirmades. Aga tegelikult on kõige suurem petmine ikka see, kui firma kaotatakse ära, riigimaksud jäädakse võlgu ja samas teevad needsamad inimesed sama koha peale uue ettevõtte ning tegutsevad õigete meestena edasi. Selliseid näited on ka Tartus küll olnud.“
Äripäev küsis täna, kuidas toitlustus- ja hotelliäris vähendada musta raha osakaalu? Päevaküsimuse ajendiks on maksu- ja tolliameti tänane uudis selle kohta, kuidas toitlustus- ja majutusettevõtete kontroll on suurendanud käibemaksu maksmist kuni neli korda.
„Kuidas musta raha osakaalu vähendada, mina ei tea. Seda peavad maksuametnikud teadma,“ lisas Aasav.
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!