Väinu Rozental • 16. oktoober 2012 kell 15:54

Atlantise juht: suurtes firmades musta raha ei liigu

Suurtes hotellides ja suurtes toitlustusettevõtetes musta raha ei liigu, sest suurem osa klientidest maksab kaardiga või arvega, ütles Tartu meelelahutuskeskuse Atlantise juht Olga Aasav.

„Ma ei usu, et suures ettevõttes võtab keegi riski mahhineerida,“ lausus Aasav. „Mahhineerida on lihtsam väikestes toitlustus- ja majutusfirmades. Aga tegelikult on kõige suurem petmine ikka see, kui firma kaotatakse ära, riigimaksud jäädakse võlgu ja samas teevad needsamad inimesed sama koha peale uue ettevõtte ning tegutsevad õigete meestena edasi. Selliseid näited on ka Tartus küll olnud.“

Äripäev küsis täna, kuidas toitlustus- ja hotelliäris vähendada musta raha osakaalu? Päevaküsimuse ajendiks on maksu- ja tolliameti tänane uudis selle kohta, kuidas toitlustus- ja majutusettevõtete kontroll on suurendanud käibemaksu maksmist kuni neli korda.

„Kuidas musta raha osakaalu vähendada, mina ei tea. Seda peavad maksuametnikud teadma,“ lisas Aasav.

 

Hetkel kuum