Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Bernhardi hotelli juht: kõik taandub ärieetikale
See läheb ettevõtte tegevuseetika valdkonda, vastas Otepääl asuva OÜ Hotell Berhnard juhataja Madis Mutso küsimusele, kuidas toitlustus- ja hotelliäris vähendada musta raha osakaalu?
Päevaküsimuse ajendiks on maksu- ja tolliameti tänane uudis selle kohta, kuidas toitlustus- ja majutusettevõtete kontroll on suurendanud käibemaksu maksmist kuni neli korda.
„Kui ärieetikaga on asi korras, siis tehnilised küsimused on ju väga lihtne lahendada," märkis Mutso. "Maksude maksmine on tegelikult asja lõpptulemus. Korrektne ja õige peab olema ka eelnev arvestus ja muud protseduurid.“
Mutso möönis, et ega toitlustus- ja majutussektoris kerge ole. „Kui kõik ühel hetkel hakkavad õigesti käituma, siis kõik käituvadki õigesti,“ sõnas ta ja lisas, et ilmselt kulub paikaloksumiseks siiski mingi aeg. „Praegu ühed juba käituvad õigesti ja teised veel ei käitu, aga küll see aeg tuleb, kui kõik käituvad õigesti.“
Minu Äripäeva kasutamiseks logi sisse või loo konto.