• OMX Baltic0,19%293,37
  • OMX Riga0,31%913,61
  • OMX Tallinn−0,05%1 961,32
  • OMX Vilnius0,29%1 231,25
  • S&P 5000,48%6 631,96
  • DOW 300,27%46 142,42
  • Nasdaq 0,94%22 470,73
  • FTSE 1000,06%9 234,06
  • Nikkei 225−0,57%45 045,81
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%98,3
  • OMX Baltic0,19%293,37
  • OMX Riga0,31%913,61
  • OMX Tallinn−0,05%1 961,32
  • OMX Vilnius0,29%1 231,25
  • S&P 5000,48%6 631,96
  • DOW 300,27%46 142,42
  • Nasdaq 0,94%22 470,73
  • FTSE 1000,06%9 234,06
  • Nikkei 225−0,57%45 045,81
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%98,3
  • 16.10.12, 16:50
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Toitlustaja: aus ettevõtja maksab kõik maksud ära

Kuna toitlustäris liigub rohkem sularaha, siis on loodud kuvand, et seda äri ainult selleks tehaksegi, et saada nii-öelda musta raha, ütles Valgamaal toitlustusega tegeleva Tammuri talu peremees Erki Saar.
„Võib-olla mõni nii mõtlebki, aga panna kõiki ühte katlasse on näotu,“ rõhutas Saar.
Äripäev küsis täna, kuidas toitlustus- ja hotelliäris vähendada musta raha osakaalu? Päevaküsimuse ajendiks on maksu- ja tolliameti tänane uudis selle kohta, kuidas toitlustus- ja majutusettevõtete kontroll on suurendanud käibemaksu maksmist kuni neli korda.
„See on aegade hämarusest olnud nii, et kas ettevõtja tahab olla aus või mitte,“ lausus Saar. „Aus ettevõtja maksab kõik maksud ära. Et siis veel rohkem rabeleda ja veel rohkem maksta.“

Artikkel jätkub pärast reklaami

Saar ei välista, et ühel hetkel on ühiskond nii kaugel, et kõik tahavadki hirmsasti makse maksta. „Aga selle maksmisega on ka niimoodi, et kui on vaja vähe maksta, kui maksukoormus on madal, siis makstakse,“ seletas ta. „Aga kui koormus läheb selliseks, et sul tekib mõte, et miks ma üldse seda äri teen, siis vist hakatakse rohkem maksudest kõrvale hiilima.“ 
 

Seotud lood

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele