Ken Rohelaan • 7. november 2012 kell 18:44

Apple'i aktsia 20% madalam kui septembris

iPhone'i loojat on sisenenud niiöelda karuturgu, kus ettevõte seisab silmitsi kiireneva konkurentsiga ja võitleb nõudluse täitmisega, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Apple langes New Yorgi aja järgi kell 13:54 (Eestis kell 20:54) 3,34% aktsiahinnani 560,84 dollarit. Aktsiate kõrghetk pärineb 21. septembrist, kui hind oli 705,07 dollarit. Karuturuks nimetatakse aktsia langemist 20% või rohkem pikema perioodi jooksul.

Apple pole viimasel ajal suutnud täita iPhone viimase versiooni nõudlust, mis moodustab ligi kaks kolmandikku ettevõtte kasumist.

Detsembris lõppev esimene fiskaalkvartal on tavaliselt olnud Apple'i tugevaim periood. Analüütikud prognoosivad ettevõttele 12,9 miljardi dollari suurust kasumit ja rekordilist 54,5 miljardi dollarilist müüki.

Hetkel kuum