Ave Lepik • 6 märts 2013

Küsitlus: ettevõtjad eelistasid haldusjaotuse saledamat mudelit

Läinud kevadel KPMG otsustajate küsitluses „Majanduse pulss“ osalenud äriliidrid eelistasid Eestis haldusjaotust, mis hõlmaks 40–50 omavalitsust.

Küsitluse tulemus kattub täna regionaalminister Kiisleri tutvustatud omavalitsusreformi põhimõtetega, mille kohaselt jääb Eestisse 30–50 omavalitsust, teatas KPMG Baltics OÜ.

KPMG iga-aastase uuringu käigus vastas üle 200 Eesti ettevõtte omaniku ja tippjuhi, millist haldusjaotust nad eelistaksid. Vastanutest kõige rohkem, 43 protsenti, pooldas 40–50 omavalitsust ning 23 protsenti arvas, et omavalitsusi võiks olla alla 40.

„Küsitlustulemused andsid selge signaali, et ettevõtjad eelistasid haldusjaotuse saledamat mudelit. Ajaloolistest kihelkondadest lähtuvat jaotust ehk ligikaudu 115 omavalitsusüksusega süsteemi toetas tookord 28 protsenti vastanutest ning vaid kuus protsenti pooldas praeguse haldusjaotuse säilitamist,“ ütles KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers.

KPMG on ülemaailmne auditi-, maksu- ja nõustamisteenuseid pakkuvate ettevõtete võrgustik, mis tegutseb 156 riigis ning mille liikmesettevõtetes üle maailma töötab 152 000 oma ala spetsialisti. KPMG Baltics on üks Balti riikide juhtivaid rahvusvahelisi ärinõustamisfirmasid. KPMG tegutseb Eestis 1992. aastast, siin töötab üle saja ning Baltikumis kokku üle kolmesaja audiitori ning nõustaja.

Hetkel kuum