Rainer Saad • 28. märts 2013
Jaga lugu:

Mobius: eurotsoon pankroti ootuses

Investor Mark Mobius ütles CNBC-le, et pankrot on ainus tee, millega eurotsooni probleeme lahendada.

„Abipakett ei lahenda eales probleeme, kuna lõpuks peab pankrot tulema. Teist teed ei ole,“ ütles Templeton Emerging Markets Groupi juht. „Pankroti peab venitama pikemale ajale, sest siis on valitsused võimelised oma võlgu tagasi maksma.“

Mobiuse arvates on Küprose otsus hoiustajaid maksustada hullumeelne ning see muutis „Küprose väikese probleemi“ eurotsooni suureks probleemiks. „Juhtus see, et Hispaania, Itaalia, Portugali ja teiste Lõuna-Euroopa riikide hoiustajad hakkasid oma hoiuste pärast muret tundma, kuid tänu hoiustajatele on nende riikide pangad veel elus.“

Mobius lisas, et euro kurss on praegu liiga tugev ning selle väärtus peab langema. „Euro peab odavnema teiste valuutade vastu, eriti arenevate turgude valuutade vastu.“

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum