22. august 2013
Jaga lugu:

Börs: Nasdaq seiskus mitmeks tunniks

Nasdaqi aktsiaturg seiskus täna kolmeks tunniks arvutivea tõttu, kuid sellele vaatamata aitasid makroandmed täna USA turgudel tõusta.

New Yorgi ajajärgi kell 12.20 peatus kauplemine Nasdaqi börsil aktsiate ja optsioonidega, mille põhjustas börside vahel andmeid liigutava tarkvara rikke. Kauplemine jätkus umbes kolm tundi hiljem.

Aktsiate ostmine ja müümine USA ühtede enim kaubeldavate aktsiatega nagu Facebook, Intel ja Apple oli võimatu. Tänane seisak tuli kõigest kaks päeva pärast seda, kui Goldman Sachsi valetehingud tekitasid furoori optsioonide turul.

17. augustile eelnenud nelja nädalaga taotles töötuhüvitisi keskmiselt 330 500 inimest, mis on madalaim keskmine pärast 2007. aasta novembrit. Föderaalreserv on öelnud, et hoiab baasintressimäärasid nulli ligidal seni, kuni töötusemäär püsib ülalpool 6,5% ning inflatsioon ei ületa 2,5%.

Yahoo aktsia rallis täna 3,10% tänu uudisele, et firma veebisait oli juulis kõige suurema veebiliiklusega leht USAs. Väärtpaber maksis päeva lõpuks 27,90 dollarit ning on sel aastal kallinenud 40%.

Dow Jonesi tööstuskeskmine suutis lõpuks murda kuue päeva pikkuse langusseeria, kerkides täna 0,44% ja minnes õhtule 14 963,74 punktil. S&P 500 indeks kerkis 0,86%, 1656,96 punktini. Kauplemise peatumine aga Nasdaqi komposiitindeksile kahjulikult ei mõjunud. Indeks lõpetas päeva 3638,71 punktil, mis on 1,08% kõrgem võrreldes kolmapäevaga.

Kulla hind kallines täna 6 dollari ehk 0,43% võrra, 1376 dollarini untsist. Nafta hind New Yorgi kaubabörsil tõusis 1,33%, 105,23 dollarini barrelist. Euro püsis päeva lõpus dollari vastu nullis, võrdudes 1,3357 dollariga.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum