Indrek Kald • 3. oktoober 2013 kell 11:10

Bigbank huvitub Rumeenia turust

Bigbank hakkab vaatama Kesk-Euroopa riikide poole ning huvitub teiste seas ka Rumeenia turust, ütles panga juht Kaido Saar.

"Siiani oleme põhiliselt huvi tundnud Lääne-Euroopa ja Skandinaavia riikide vastu, kuid nüüd oleme hakanud vaatama ka Kesk-Euroopa riikide poole," märkis Saar, kes saadab president Toomas Hendrik Ilvest riigivisiitidel Rumeeniasse ja Moldovasse.

"Rumeenia ei olnud meie esimene valik turuanalüüsiks selles piirkonnas. Kui aga kuulsime, et kaubanduskoda kutsub meid äridelegatsiooniga liituma, siis otsustasime selle riigiga tutvuma tulla," lisas ta.

Saare sõnul on visiit olnud väga vajalik ja andnud ülevaate Rumeenia majandusest ning pangandusturust. "E-teenused ei ole siin veel nii arenenud, kui meil Eestis ja Skandinaavias, kuid tehnoloogia arendamisega tegeletakse siin jõudsalt," kinnitas ta.

"Täna, kohe ja praegu ei plaani selle turuga tegeleda, kuid mõne aasta pärast – miks mitte. Rumeenias on üle 20 miljoni elaniku, nii et tegu on Poola järgi suuruselt teise riigiga Euroopa Liidu idablokis," lisas Saar.

Eesti riigipead Rumeenias ja Moldovas saatvasse äridelegatsiooni kuuluvad ka Allan Aru (Featherie Invest OÜ/Ecometal AS), Mihail Beregoi ja Tiit Vapper (Real Systems AS), Alar Salum (Krimelte AS), Hannes Plinte (Girf OÜ/GOSwift), Jaanus Tamm (Defendec OÜ), lisaks Mait Palts ja Liis Lehesalu kaubandus-tööstuskojast.

Hetkel kuum