• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs:turud jätkavad tõusu

  Turud taastusid täna eilse päeva kaotusest ning sulgusid plusspoolel. S&P 500 taastas oma toetuspinna 1750 juures tänu Wall Streeti rõõmusõnumile mõningate tulude kohta ning julgustavale informatsioonile Hiinast.

  Dow ja S&P 500 on juba kolmandat nädalat järjest tõusuteel.
  “Peab meeles pidama, et turg on selline, kus ostmine tekitab ostmist ja müümine müümist,” kirjutas Stifel Nicolausi turuanalüütik Elliot Spar. “See kõik on osa impulssimängust.”
  Makropoolelt teatas USA Tööministeerium, et töötute arv kukkus  12 000 võrra; kusjuures uute registreerunute arv jäi 350 000ni. Reutersi uuringu kohaselt ennustati selleks arvuks 340 000.
  USA kaubandusdefitsiit suurenes  tänu ekspordi vähenemisele 0,4% võrra 38,9 miljardile dollarile augustis, vahendab USA Kaubandusministeerium. Majandusanalüütikute Reutersile koostatud uuringus ennustati defitsiidi määraks 39,5 miljardit dollarit.
  “Turuseison nii ja naa – numbrid ei ole halvad, kuid need ei ole ka midagi rõõmustavat,” ütles at TJM Institutional Services direktor Jim Iuorio.
  “Mis turgudele tõeliselt meeldiks, on arvud, mis annavad meile jätkuvalt vähe selgust, kuna kui Föderaalreservil ei ole selgust, ei hakka nad kindlasti ka rääkima majanduskitsikusest. “
  Bank of America aktsiad kukkusid peale finantshiiglase teadaanet, et nad koondadavad aasta lõpuks 3000 laenudega seotud töökohta, kuna pank seisab silmitsi refinantseerimise ja hapude kodulaenudega.
  Fordi aktsiad seevastu kerkisid 1,37% peale autotootja oodatust suuremat kasumit ja terve aasta oodatava kasumi suurendamist. Firma konkurendi, General Motorsi aktsiad kerkisid samuti.
  Dow Jones lõpetas päeva pea 100 punkti üleval 15 509,21 punktil. Kasvu vedasid Visa ja Home Depot. Indeks on 1,5% kaugusel uuest rekordist.
  S&P 500 on tänavu tõusnud juba 20% ning tänane päev tõstis indeksit 0,33% 1752,07 punktile. Nasdaq tegi 0,56% tõusu ja lõpetas 3928,96 punkti tasemel.
  Kuld tõusis täna 0,94% 1346,02 dollarile untsi eest. Nafta tõusis 0,23% ja lõpetas päeva 98,08 dollaril barreli eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.