• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Osa spordikeskuse sularaha haihtus

  Narva uue spordikeskuse ehitamisel kadus ligi 89 480 eurot (1,4 miljonit krooni) linna raha, mis pangaautomaatidest sulas välja võeti.

  Kellele raha lõpuks jõudis, seda ei õnnestunud majanduskuritegude uurijatel enam tagantjärele kindlaks teha. Äripäeva käsutuses on 2008. aastal alanud Narva linna võimuladvikusse kuulunud poliitikute tehingute kriminaaluurimise materjalid.
  Reedeses lehes kirjutasime, kuidas Narvas ärihuve omav jaekett Maxima tasus Narva poliitikute ja variisikutega seotud ettevõtetele ligi miljon eurot. Täna ilmunud Äripäevas kirjeldame, kuidas Narvas uue spordikeskuse ehitamisel osa rahast kaduma läks. Selles juhtumis on kriminaaluurimine lõpetatud ning kohtusse asi ei jõudnudki.
  Kriminaaluurimine tegi kindlaks, et MTÜ Narva Spordikeskus tellis ligi 89 480 euro (1,4 miljonit krooni) eest töid osaühingult Limfort Invest (sama ettevõte oli osaline ka Maximaga seotud rahaskeemis), keda objekti ehituspäevikutes üldse kirjas polnud. Kohe kui spordikeskus kandis raha Limfort Investi arvele, võeti see 2005. aasta veebruaris-märtsis Tallinnas sularahaautomaatidest välja. Raha edasine saatus jäi aastaid hiljem uurijatel välja selgitamata.
  Küll tehti kindlaks, et Limfort Investiga sõlmitud lepingud olid fiktiivsed ning neilt tellitud tööd teostasid tegelikkuses teised töövõtjad.
  Narva Spordikeskuse ehitusrahade kantimisest loe täpsemalt tänasest Äripäevast. Reedel ilmunud Äripäevast saab aga lugeda, kuidas jaekett Maxima Narvas enda huvides poliitikuid palkas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.