Marta Jaakson • 8. november 2013 kell 9:12

Kinnisvara Guru 2013 on Kredex

Tänasel Kinnisvara konverentsil 2013 autasustati Kredexit Kinnisvara Guru 2013 auhinnaga, auhinna võttis vastu Kredexi juht Andrus Treier.

„Ma ei oleks osanud uneski näha, et mul on au vastu võtta Kinnisvara Guru tiitel,“ ütles Treier.  Ta selgitas, et Kredex loeb end siiski riigi poolt asutatud finantsasutuseks, mille põhikompetents on käendused, laenud ja riskikapital. Küll märkis ta, et teisalt ei ole auhinna saamine ka üllatus, kuna ligi kümne aasta jooksul on toetatud enam kui 4000 korterelamut, kas toetuse, laenu või käendusega, et maja korda teha.

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juht Tõnis Rüütel põhjendas auhinda üle andes, et Kredex on toonud ligi 40 protsendilise säästu ning noortele peredele tuge pakkunud. „Mis peatähtis, Kredex on 40 protsenti kulusid vähendanud, neid nimetatakse kõrvalkuludeks, mina nimetan neid sundkuludeks,“ ütles Rüütel.

Treier märkis, et eelmisel aastal kokkuhoitud energia hulk on võrdne Kuressaare Soojuse aasta jooksul toodetud energia hulgaga.

Hetkel kuum