Kaisa Gabral • 13. november 2013 kell 14:45

Aivar Rehe: me ei vaja ajutisi tippjuhte

Estonian Airi eksjuht Tero Taskila käivitab Soomes ja Eestis rendifirma ajutiste tippjuhtide rentimiseks. Danske Banki juhi Aivar Rehe sõnul me ajutisi tippjuhte aga ei vaja.

"Kas plaanitav teenus saab tuule tiibadesse või mitte, selle määravad ära turu vajadused ja konkurents. Minu hinnangul reaalses äritegevuses me n-ö ajutisi tippjuhte ei vaja. Praktikas on näha, et tegutsemine alates majanduskriisist alguse saanud uues normaalsuses nõuab "puhanud" tippjuhtide kaasamist paljudes ärides, kuid kindlasti ei lähtuta tegutsemises kuue kuu horisondis," märkis Rehe küsimuse peale, kas sellist ettevõtet oleks Eestis ülde vaja.

Samas lisas ta, et erinevates sektorites on kindlasti tõsist ja kiiret restruktureerimist vajavaid ettevõtteid, kus saab kasutada juhtimisfookuses pigem projektijuhte. "Nimetatud juhid üldjuhul realiseerivad lühiajalised eesmärgid 12 kuu perioodil ning puhastatud firmad liidetakse pikemaajalise väärtust loovate ettevõtetega. Hindan, et Eestis ei leia plaanitud teenus märkimisväärset huvi," kinnitas Rehe.

Hetkel kuum